Nasi maken

Alle nasi & bami recepten op één site

Chinese bami

Chinese bami

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.24 sterren - gebaseerd op 29 reviews

Bereiding Chinese bami:

Bami maken op de Chinese manier
Geroerbakte noedels uit China staan beter bekend als Chow Mein, een lekker wokgerecht dat veel in Azië wordt gegeten. In Nederland zouden we het wellicht bami goreng noemen, maar de noedels worden niet op dezelfde manier op smaak gebracht en er worden andere groenten gebruikt. Ook hier bestaat er geen vast recept en kun je deze Chinese bami maken met verschillende soorten vlees, groenten of vis.

Ingrediënten:

200g eiermie
200g kipfilet (of varkensvlees of vis)
1 teentje knoflook
1 stukje gember
2 paksoi
1 wortel
Bosje koriander
6 shiitake
1 rode peper
2 bosuitjes
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Chinese 5-spices
Limoensap
Olijfolie

De bereiding van de Chinese bami lijkt veel op die van bami goreng, maar door het gebruik van andere ingrediënten verschilt de volgorde een beetje. De paksoi moet bijvoorbeeld even met de noedels meekoken en de Chinese 5-spices worden later pas toegevoegd. Op de website van Puur Eten vind je een duidelijke handleiding met mooie foto’s.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: