Nasi maken

Alle nasi & bami recepten op één site

Indonesische Nasi Goreng met Komkommer

Indonesische Nasi Goreng met Komkommer

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...


Bereiding Indonesische Nasi Goreng met Komkommer:

Indonesische Nasi Goreng met komkommer

Nasi Goreng betekent gebakken rijst en vindt haar oorsprong in Indonesië. In dit recept wordt de rijst eerst gekookt en daarna nog geroerbakt en op smaak gebracht. Daarvoor wordt een typisch Indonesische smaakmaker gebruikt, namelijk gedroogde garnalenpasta ofwel trassi. Natuurlijk mag de ketjap, rode pepers en knoflook ook niet ontbreken. De nasi Goreng wordt geserveerd met ei en komkommer, maar je kunt ook een kleine salade maken met sla en tomaat.

Ingrediënten

  • 5 kopjes gekookte witte rijst
  • ¼ kopje pindaolie
  • 4 eieren
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 grote komkommer
  • Snufje zout en peper

Bereiding Indonesische nasi Goreng
Hak de sjalotjes grof, pers de knoflook en snijd de chilipepers fijn. Verwijder wel de zaden, want deze zorgen er anders voor dat het gerecht extra pittig wordt. Verhit ondertussen de garnalenpasta en laat het bakken totdat het gaat geuren. Doe de trassi, bruine suiker, knoflook, sjalotjes, rode pepers en 2 eetlepels water in een keukenmachine en pureer het tot een gladde dressing.

Verhit de pindaolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de eieren ongeveer 4 minuten tot de dooiers net gaar zijn en de randjes een beetje krokant worden. Breng op smaak met een snufje zout. Schep de eieren uit de pan met behulp van een spatel. De volgende stappen gaan er vanuit dat je de rijst al hebt gekookt. Heb je dat nog niet gedaan, kook de rijst dan eerst volgens instructies van de verpakking. Snijd ondertussen ook de komkommer doormidden en snijd in dunne plakkjes.

Zet de koekenpan terug op het vuur en bak de dressing circa 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger en bak het 4 tot 6 minuten. Blijf ondertussen wel roeren en voeg dan de ketjap toe. Meng de ketjap met de Indonesische nasi Goreng en zorg dat alle rijst voldoende op smaak is gebracht met de dressing. Verdeel de porties over de borden, leg een ei bovenop de nasi en serveer met de plakjes komkommer aan de zijkant.

Bron: http://www.saveur.com/article/Recipes/Classic-Indonesian-Fried-Rice


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: