Nasi maken

Alle nasi & bami recepten op één site

Nasi met kip en garnalen

Nasi met kip en garnalen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.87 sterren - gebaseerd op 23 reviews

Bereiding Nasi met kip en garnalen:

De nasi met kip en garnalen is een smaaksensatie die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Er wordt veel gebruikgemaakt van specerijen zoals garnalenpasta of ook wel bekend als trassi. Je kunt het kopen bij Aziatische winkels of soms gewoon bij de supermarkt. Het ruikt niet heel fris, maar zorgt wel voor een betere smaak in je nasi. Door sambal toe te voegen wordt het wat pittiger, maar je kunt ook voor een mildere sambalvariant kiezen. We raden aan om de rijst vooraf te maken en daarna te roerbakken.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 2 kopjes (langkorrelige) witte rijst)
  • 250g kipfilet / kippendijen zonder bot
  • 175g rauwe garnalen
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sesamolie
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels verse gemberwortel
  • 1 of 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel gedroogde garnalenpasta
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus
  • Scheutje olijfolie

Garnering:

  • 2 lente-uitjes
  • ½ kopje verse korianderblaadjes

Bereiding nasi met kip en garnalen
Kook de rijst in ruim water volgens de instructies op de verpakking. Voeg tijdens het koken wat zout toe en laat de rijst vervolgens uitlekken en afkoelen. Doe dit bij voorkeur de avond vooraf of tenminste twee uur van tevoren. Meng de eieren, sesamolie en een theelepel zout en zet opzij. Verhit een grote koekenpan of wok op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.

Snipper ondertussen de ui en snijd wat verse gemberwortel en de teentjes knoflook fijn. Voeg de ui, gember, garnalenpasta, knoflook en gemalen peper toe en roerbak 2 minuten. Pel de garnalen en snijd de kipfilet of kippendijen in reepjes en voeg toe aan de pan. Roerbak tot de kip gaar is en de garnalen een mooi kleurtje hebben.

Schep de rijst in de wok en laat nog 3 minuten mee bakken. Roer dan de sambal oelek, oestersaus, ketjap manis of sojasaus erdoor en blijf 2 minuten roeren. Daarna het eimengsel erbij gieten en nog 2 minuten laten bakken. Verdeel de nasi met kip en garnalen over vier borden. Laat even afkoelen terwijl je de lente-uitjes en korianderblaadjes snijdt. Garneer de nasi.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: