Nasi maken

Alle nasi & bami recepten op één site

Nasi met kejapkarbonades en sambalboontjes

Nasi met kejapkarbonades en sambalboontjes

Ingrediënten:

  • 4 rib- of schouderkarbonades
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 gram rijst
  • 3 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • snufje nootmuskaat
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel komijnpoeder

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Nasi met kejapkarbonades en sambalboontjes: Een lekker kruidig en pittig gerecht. Nasi met een mooi stuk vlees en groenten. De nasi is ook gekruid met kruidnagel, kaneel, koriander en nog meer ingrediënten!



Bereiding Nasi met kejapkarbonades en sambalboontjes:

Begin eerst met het vlees te bestrijken met sambal, doe dit dun. Verhit de olie en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin. Voeg de ketjap en het citroensap toe aan de pan. Laat de deksel erop en laat het 20 minuten sudderen op laag vuur. Draai halverwege het vlees een keer om.

Intussen kun je de nasi maken. Verhit een eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg deze toe aan de rijst. Kook de rijst in ca 10 minuten gaar. In het water kun je het blokje kippenbouillon doen.

Doe een klein beetje water in een kommetje en voeg hier de kruiden voor de nasi aan toe. Nu krijg je een soort pasta. Giet de rijst af en voeg de kruiden toe aan de rijst. Bak de gekruide rijst nog even in de olie.

Verhit olie in een pan en bak hier de sperziebonen 5 minuten in. Voeg de ui, knoflook, sambal en komijn toe en roer nog eens 5 minuten rond. Zet het vuur laag en laat nog even knapperig worden zonder deksel.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: