Nasi maken

Alle nasi & bami recepten op één site

Pittige nasi met ei

Pittige nasi met ei

Ingrediënten:

  • 250 gram basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 4 sjalotten
  • 2 eetlepels (rijst)olie
  • 1 theelepel Indonesische trassie
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels ketjap

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.6 sterren - gebaseerd op 10 reviews

Pittige nasi met ei: Het is een simpel maar lekker gerecht. Het is een Indonesisch gerecht. De pittigheid komt vooral door de rode pepers. De knoflook en ketjap voegen de extra smaak toe. De trassie voegt een onmisbare smaak toe aan dit gerecht. Het geeft net dat beetje extra. Meestal serveer je het ei en de nasi los van elkaar. Nu zit het door elkaar heen geroerd, dit is erg lekker.


Bereiding Pittige nasi met ei:

De rijst is het lekkerst als je deze een dag van te voren kookt. Je begint natuurlijk met de voorbereiding. Hiermee begin je met de knoflook te snijden, de peper en de sjalotten. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen, snij de pepers nu in kleine ringetjes. Het is namelijk niet lekker als je ineens een groot stuk in je gerecht hebt.

Verhit de rijstolie in een grote wokpan. Zorg dat dadelijk alle gerechten erin kunnen. Fruit de sjalot, knoflook, rode peper en trassie op laag vuur. De sjalot moet niet verkleuren. Let hier goed op en blijf vaak roeren. Ondertussen kun je met een garde het ei los kloppen. Deze kun je erbij in de pan doen. Op een laag vuur word dit een mooi roerei. Je kunt nu de nasi toevoegen, deze is al gekookt en afgekoeld. Roer nu alles goed door elkaar. Als de nasi te droog is kun je er een beetje olie bij toevoegen.

Draai het vuur hoog en laat alles goed warm worden. Nu kun je smaak gaan aanbrengen. Voeg een scheutje ketjap toe en roer goed door. Je kunt nu ook de tomaat, komkommer, atjar tjampoer, sambal manis en emping toevoegen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: