Recepten
Zelf sambal maken
Zelf sambal maken Sambal is een sterke, pittige smaakmaker met een oorsprong uit de Indonesische keuken. Er zijn verschillende soorten, elk met een eigen herkenbare smaak. Sambal Oelek heeft de meest neutrale smaak en is zeer gel...
Surinaamse Nasi
Surinaamse Nasi Nasi Goreng vindt haar oorsprong in Indonesië, maar is ook een veel gegeten gerecht in Suriname. Dat komt door de Javaanse immigranten die nasi meebrachten naar Suriname, waar de bevolking er een eigen variatie...
Indonesische Nasi Goreng met Komkommer
Indonesische Nasi Goreng met komkommer Nasi Goreng betekent gebakken rijst en vindt haar oorsprong in Indonesië. In dit recept wordt de rijst eerst gekookt en daarna nog geroerbakt en op smaak gebracht. Daarvoor wordt een typi...
Nasi met kip en garnalen
De nasi met kip en garnalen is een smaaksensatie die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Er wordt veel gebruikgemaakt van specerijen zoals garnalenpasta of ook wel bekend als trassi. Je kunt het kopen bij Aziatische winkels of som...