Nasi maken

Alle nasi & bami recepten op één site

Zelf satésaus maken

Zelf satésaus maken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.2 sterren - gebaseerd op 10 reviews

Bereiding Zelf satésaus maken:

Zelf satésaus maken
In de supermarkt vind je wel tien verschillende soorten satésaus, maar zelf satésaus maken is helemaal niet zo moeilijk en is ook gezonder. Je weet zo precies wat er in je saus zit en hebt niet te maken met toegevoegde smaakstoffen, conserveringsmiddelen en een overvloed aan zout of suiker. De satésaus die je in dit recept maakt, bestaat voor een groot deel uit pindakaas. Daarom wordt het ook wel pindasaus genoemd. Niet zo gek hè?

Basisrecept zelf pindasaus maken

Je kunt er voor kiezen om (ongezouten) pinda’s te kopen en deze samen met wat olijfolie te vermalen in een blender zodat je pindakaas krijgt. Het maken van satésaus is echter eenvoudiger en sneller als je pindakaas uit de super gebruikt.

Ingrediënten:

175 gram pindakaas (ongeveer 10 eetlepels)
250 milliliter water of melk
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketjap manis
1 teentje knoflook
Snufje zout

Hoe bereid je de pindasaus?
Neem een sauspan en breng het water of de melk met de pindasaus aan de kook. Pers de knoflook boven de pan en voeg de ketjap, sambal en een snufje zout toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en laat het even inkoken. Kijk of de satésaus de door jou gewenste dikte heeft en voeg eventueel wat extra water of melk toe. Roer nogmaals voor het serveren.

Toevoegingen aan je satésaus recept
Bovenstaand recept bevat slechts een aantal basisingrediënten en is zo gemaakt dat je snel zelf satésaus kunt maken. Probeer ook eens te variëren met bijvoorbeeld het toevoegen van sojasaus, gemberpoeder of een scheutje limoensap. Met een rode peper of extra sambal maak je de satésaus scherper van smaak. Kokosmelk maakt het juist romiger.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: